Barbecues

Barbecues koopt u bij Bax Totaalrecreatie, dealer van o.a. Weber, OutdoorchefGrandhallCadac, Campingaz barbecuesBroil-King en Bigg Green Egg. Bent u op zoek naar houtskool barbecues, gasbarbecues, elektrische barbecues of buitenkeukens? In onze showroom in Bergeijk hebben we ruim 500 BBQ’s op voorraad. Op het gebied van barbecues is er tegenwoordig een ruime keuze, niet alleen tussen de verschillende merken zoals Weber en Grandhall, maar ook in verschillende soorten barbecues. Zo zijn er naast de traditionele houtskool barbecues ook barbecues op gas of elektriciteit. Of wat dacht u van een echte buitenkeuken?

Welke barbecue er het best bij u past hangt af van de eisen die u stelt en het doel waarvoor u de barbecue wilt gebruiken. Hieronder vindt u een beknopte uiteenzetting van de verschillende soorten en de voor- en nadelen. Voor meer informatie raden we u aan de website www.barbecues.nl door te nemen. U vindt hier meer informatie over de verschillende barbecues op de markt.

Barbecues – Houtskool

Het voorbereidende werk om de kolen aan te krijgen, de geur van echt brandend vuur, het blijft voor veel mensen de enige manier om echt te genieten van de barbecue. Voor mensen die barbecuen associëren met de geur van houtskool, blijft een houtskool bbq de beste keuze.

De houtskool barbecues van tegenwoordig zijn niet meer te vergelijken met die van vroeger. Zo zijn ze tegenwoordig voorzien van slimme aanmaak systemen en kunnen ze uitgebreid worden met een scala aan accessoires. Denk bijvoorbeeld aan brikketten verdelers. Deze innovatie zorgt ervoor dat u verschillende warmte zones kunt creëren op het grillrooster, met als gevolg dat u verschillende gerechten kunt bereiden op één barbecue.

Barbecues – Elektrisch

Barbecues op elektriciteit bieden enkele voordelen ten opzicht van de houtskool barbecue. Zo is het voornaamste voordeel de opstarttijd. Waar je bij een houtskool bbq tamelijk lang moet wachten voordat de kolen op temperatuur zijn, ben je met een elektrische barbecue meteen klaar om te beginnen. Daarnaast zijn mensen die de rook van een houtskool barbecue helemaal niet als prettig ervaren. Dat kunt u zijn, of uw buren die in de rook moeten zitten. Een elektrische barbecue kan dan uitkomst bieden.

Barbecues – Gas

Net als de elektrische barbecues hebben de bbq’s op gas ook het voordeel dat u snel kunt beginnen met barbecuen. Wachten tot de bbq op temperatuur is behoort tot het verleden. Veel barbecues op gas beschikken daarnaast over een piëzo ontsteking. Dan is het helemaal een fluitje van een cent. Ten opzichte van elektrische barbecues zijn de bbq’s op gas vaak wat luxer uitgevoerd en beschikken ze soms over één of meer zijbranders.

Bij Bax vindt u een uitgebreid assortiment aan barbecues en accessoires van de beste merken. Bekijk hieronder alle barbecue merken die verkrijgbaar zijn bij Bax:

 

 • DESKUNDIG ADVIES

  Door jarenlange kampeer ervaring
 • GROOT ASSORTIMENT

  Zowel online als in de showroom
 • BACO, FALCO & UNICO

  Nederlandse kwaliteit producten
 • DE LAAGSTE PRIJS

  Bezoek onze webshop