Isabella Commodore

De Isabella Commodore is met een diepte van 300 cm. de meest populaire voortent uit het assortiment van het Deense merk. Deze voortent biedt ruimte genoeg voor het gehele gezin. Het dak van de voortent is gemaakt van Ten Cate All Season doek. Dit duurzame tentdoek komt van Ten Cate uit Nijverdal. De Isabella Commodore is er in twee uitvoeringen. Het dakdoek is van beide voortenten hetzelfde echter zit er verschil in materiaal zijwanden. Daarnaast zijn er enkele kleine details die verschillen. We zetten de verschillen van beide voortenten op een rijtje.

Indien u seizoen kampeerder bent adviseren wij de Isabella Commodore Concept. Zowel het dak als wanden van de Commodore Concept zijn gemaakt van Ten Cate All Season doek. De naam die Isabella aan het zijwanden doek geeft is IsaTex. Het voordeel van deze tentdoek kwaliteit is dat het duurzaam is, een lange levensduur heeft en makkelijk zuiver te maken is door de coating aan de buitenzijde. De tent heeft brede toegangsdeuren en zowel de voor als zijwanden zijn uitritsbaar. Standaard wordt deze tent geleverd met een stalen frame. Tegen meerprijs is een lichtgewicht CarbonX frame leverbaar. Bij gebruik als seizoenen voortent adviseren wij het standaard stalen frame te gebruiken.

Commodore en Commodore Concept

De Commodore Concept is een klassieke Isabella voortent en wordt standaard geleverd met een tochtstrook en wielflap. Het afspannen doet u met de bijgeleverde tentrubbers. De slikranden zitten bij de Isabella Commodore Concept vast aan de tent. Indien u behoefte heeft aan een voortent luifel heeft Isabella de Eclipse luifel als optie leverbaar, tegen meerprijs zijn ook hier zijwanden voor leverbaar. De daken liggen bij voortent luifels vaak vlak en waterzakken in het luifeldoek zijn herkenbaar voor veel kampeerders. Bent u in het bezig van een traditionele voortent, maar wilt u toch een ronde voortentluifel aanschaffen, dan is het merk Freestyle een uitkomst. De Barcelona luifel van het merk kan namelijk direct aan de Commdore Concept worden geplaatst.

Naast de Isabella Commodore Concept heeft Isabella ook een Commodore in acryl uitvoering. Het voordeel van het materiaal is dat het beter ventileert. Het nadeel is dat deze voortent geen coating heeft aan de buitenzijde en er sneller zwarte of groene strepen ontstaan. De deuren van dit model zijn relatief smal. De Commodore in de standaard uitvoering adviseren niet voor seizoen kamperen.

Als vergelijkbaar product zou u ook kunnen kijken naar de Unico Genua voortent, deze boogstok voortent heeft een aluminium frame en is snel opzetbaar. Deze voortent heeft afneembare slikranden en wordt afgespannen door duurzame sjorbanden. Deze tent blinkt uit in ventilatie mogelijkheden.