Een voortent voor de caravan is een tent die over de volledige breedte van de caravan loopt. Voortenten hebben vaak een voorwand en zijwanden die tevens uitritsbaar zijn.

Voortent opzetten

Een voortent frame bestaat meestal uit drie scharnierende delen. Een linker- en rechterhoek en middenstuk. Deze worden door losse stokdelen met elkaar verbonden. De nieuwste trend op voortent gebied, zijn de voortenten met gebogen frames. Deze bouw je op door een lichtgewicht aliminium boogstok die door middel van een elastiek verbonden is.

Voortent aanbieders

Wanneer u op zoek bent naar een voortent, dan heeft u keuze uit verschillende merken. Veel van deze merken laten hun producten produceren in Tsjechië. Er zijn nog maar weinig aanbieders die de voortent in Nederland laten maken. Gerenommeerde Nederlandse fabrikanten zoals van der Horn en Gerjak hebben in de loop der jaren de strijd op moeten geven.

Het enige Nederlandse merk wat de voortenten nog laat ontwikkelen en produceren in Nederland, is Unico voortenten.

Voortent van Brand

Brand is een van oorsprong Duitse voortent leverancier en staat bekend om de duurzame seizoensvoortenten. Brand heeft echter meer dan alleen voortenten in het assortiment. Naast voortenten vind je er ook luifels, wintertenten en deeltenten. Brand laat haar voortenten produceren in Tsjechië.

Voortent van Doréma

Doréma is van origine een Nederlandse leverancier van voortenten en laat de voortent in Nederland ontwikkelen. De productie vindt echter plaats in Tsjechië. Het merk Doréma maakt betaalbare caravan voortenten met een goede prijs kwaliteit verhouding. De collectie van Doréma bestaat uit voortenten, luifels, wintertenten en deeltenten.

Voortent van Isabella

De Deense voortent leverancier Isabella is een toonaangevend merkt als het gaat om caravan voortenten. Een Isabella voortent is te herkennen aan de karakteristieke patrijspoort in de voortent. Ook Isabella heeft er voor gekozen om sinds enkele jaren haar productie te verplaatsen naar Tsjechië. De collectie van Iabella bestaat uit voortenten, luifels, wintertenten en deeltenten.

Voortent van StarCamp

StarCamp voortenten is een onderdeel van Doréma. De collectie van StarCamp bestaat uit de meest scherp geprijsde voortenten op de markt. Bij StarCamp krijgt u veel voor weinig. Deze instapmodel voortenten worden geproduceerd in Tsjechië en China. Ook de lichtgewicht polyester deeltenten hebben inmiddels hun marktaandeel veroverd.
De collectie van StarCamp bestaat naast voortenten ook uit luifels, wintertenten, schuurtenten en deeltenten.

Voortent van Unico

Unico voortenten zijn van de Nederlandse producent Bax Totaalrecreatie. Deze voortent wordt volledig in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. De modellen voortenten van Unico wijken af van bovenstaande merken door de gebogen boogstokken in het voortent frame. Specifieke eigenschappen van Unico voortenten zijn de hoge mate van stormvastheid, de eenvoudige opzet en het gewicht.
De collectie van Unico bestaat uit voortenten, deeltenten, luifels en modellen op maat.

Voortent van Ventura

Dit is de low-budget lijn caravan voortenten van Isabella. Deze aantrekkelijk geprijsde voortenten zijn iets soberder uitgevoerd, maar daar staat een zeer concurrerende prijs tegenover. Het merk Ventura wordt eveneens in Tsjechië geproduceerd. De lichtgewicht deeltenten komen uit China.

De collectie Ventura voortenten bestaat uit: voortenten, wintertenten, deeltenten, vrijstaande camper / bustenten.