Tent kopen

Wilt u een tent kopen om van een heerlijke kampeervakantie te kunnen genieten? Dan bent u hier aan het juiste adres! Wij geven u alle informatie die u nodig heeft bij een tent kopen. Zo weet u zeker dat u de juiste tent aanschaft waardoor u zorgeloos op vakantie kunt.

Tips tent kopen

Een tent kopen doet u niet zomaar, er zijn verschillende punten waar u op moet letten voordat u een tent koopt. Onderstaande tips helpen u een handje op weg om de meest geschikte tent aan te schaffen.

  • Tent kopen tip 1: Op watvoor vakantie gaat u? Blijft u voor een heel seizoen op één camping? Dan vraagt dit om een stevige tent van een hoge kwaliteit. Wanneer u van camping naar camping trekt is het belangrijk dat de tent snel op- en afgebouwd kan worden.
  • Tent kopen tip 2: Let op de waterbestendigheid van de tent. Vanaf 1500 mm is de tent al waterbestendig, maar dit slijt in de loop van de tijd. Kies daarom liever voor een veel hogere waarde, zeker wanneer u naar een land gaat waar regelmatig regen valt.
  • Tent kopen tip 3: Er zijn tenten van verschillende soorten doek. Katoen is vaak heel zwaar, maar wel van een enorme kwaliteit. Polyester is vaak een stuk goedkoper en een stuk lichter, echter is deze soort doek niet waterdicht van zichzelf. Daarom zit er vaak een coating op.
  • Tent kopen tip 4: Het totale gewicht van de tent, inclusief stokken, is ook belangrijk om te weten. Zeker wanneer u op trektocht gaat, of met de caravan op pad gaat kan dit van groot belang zijn.
  • Tent kopen tip 5: De hoogte van een tent, de ruimte en het aantal slaapcabines zijn allemaal persoonlijke keuze. Dit is vaak een kwestie van verschillende tenten bekijken.
  • Tent kopen tip 6: Er zijn over het algemeen drie verschillende soorten stokken. Dit zijn glasfiber, staal en aluminium. Glasfiber zijn goedkope stokken die zeer geschikt zijn voor kleinere tenten, die niet al te vaak op- en afgebroken worden. Stalen stokken zijn ernom stevig en daarom zeer geschikt voor grotere en zwaardere tenten. Echter zijn deze stokken zelf ook zwaar van gewicht. Aluminium is vergelijkbaar met staal, alleen zijn deze stokken veel lichter.

Tent kopen bij Kampeertenten.nnl

Een tent kopen doet u bij Kampeertenten.nl. Hier vindt u vele verschillende soorten tenten en daarom zit er altijd een bij die helemaal naar uw wens is! U kunt bij ons gebruik maken van onze uitstekende service, die o.a. bestaat uit een snelle levering. Heeft u nog niet genoeg informatie voor een tent kopen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen met uw vraag over een tent kopen. U kunt ook langskomen in onze showroom van maar liefst 20.000m². Hier vindt u onze gehele collectie en staan er altijd mederwerkers klaar om u te helpen met een tent kopen. Lees naast alles over een tent kopen, ook alles over kampeerartikelen!