Baco tenten

Baco tenten is het huismerk van Bax Totaalrecreatie uit Bergeijk. Deze kampeertenten worden in eigen atelier geproduceerd en ontwikkeld. Waar de meeste tent fabrikanten hun productie verplaatsten naar China of lage loon landen in Europa als Tsjechië, Polen, Slovenië en Roemenië is Bax Totaalrecreatie van mening dat het waarborgen van constante kwaliteit en direct in spelen op de markt het best kunt doen als je productie en ontwikkeling in eigen beheer houdt.

Kampeertenten van Baco

De ANWB testen hebben dit ook al diverse malen aangetoond, aangezien de Baco tenten in deze vergelijkende testen reeds meerdere malen tot winnaar uitgeroepen zijn. Zo haalde het merk Baco de titel van ANWB gezinstent van het jaar al binnen. En schreef de ANWB in de test “Wie kiest voor duurzaamheid en kwaliteit heeft aan een Baco tent een wereldtent”!

De merknaam Baco ontstond direct na de oprichting van het bedrijf door Jos Bax & Mien Coppelmans in 1969. De B en A komen van de naam Bax, de C en O van Coppelmans. Onder de merknaam Baco werden voortenten, luifels en kampeertenten geproduceerd.

Het huidige assortiment van Baco bestaat uit een viertal kampeertenten, namelijk de Baco 4600, 4000, 3500 en 3200. Deze gezinstunneltenten zijn het parade paardje van Bax Totaalrecreatie. Deze top serie op het gebied van gezinstenten heeft een Bisonyl kuipgrondzeil wat tevens afritsbaar is. De buitentent is gemaakt van een drietal materialen. Zo is het dak van Baco kampeertenten gemaakt van Ten Cate Residential tentdoek, de zijwanden zijn van 320 grams katoen en de onderzijde van de Baco tent heeft een zwarte PVC spatrand. Duurzame materialen die er voor zorgen dat de tenten van Baco jarenlang kampeerplezier garanderen!