Tenten zijn er in alle soorten en maten. Van tunneltenten tot koepeltenten en van bijzettenten tot bungalowtenten. Bax Totaalrecreatie is zoals de naam al zegt, totaal aanbieder op het gebied van tenten en kamperen.

Waar u op moet letten bij aaschaf van een tent is afhankelijk van veel factoren. Natuurlijk moet een tent je aanspreken qua vormgeving, maar er zijn nog veel meer factoren die kunnen bepalen of de tent die u op het oog heeft ook de beste keuze is.

Tenten – Het doel

Ten eerste is het slim om u af te vragen wat u met de tent van plan bent. Dit kan namelijk doorslaggevend zijn in de zoektocht naar een tent. Een tent die is vervaardigd van katoen is bijvoorbeeld minder geschikt voor rondtrekkend kamperen, waar een polyster tent weer minder geschikt is voor vastkamp kamperen. Bepaal dus voor uzelf eerst hoe u de vakantie in wilt delen.

Daarnaast is de bestemming ook van belang. Sommige tenten zijn door het gebruikte tentdoek minder geschikt voor bepaalde klimaten. Denk bijvoorbeeld aan een polyster tent in de volle zon. In zo’n geval zijn katoen tenten beter geschikt.

Wilt u meer informatie over de verschillende soorten tentdoek of een advies wat bij u past. Neem dan contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom waar u tientallen tenten met elkaar kunt vergelijken.

Tenten – Verschillende modellen

Voordat u een tent besluit te kopen is het raadzaam u eens te verdiepen in de verschillende modellen die er zijn op tent gebied. Deze hebben namelijk allemaal verschillende plus- en soms ook minpunten. Hier onder vindt u een beknopt overzicht van de verschillende modellen tenten en de mogelijke voor- en nadelen:

  • Tunneltenten
Tunneltenten zijn momenteel de meest gewilde tenten op de markt. Deze tenten herken je direct aan de vorm doordat de boogstokken in deze tenten achter elkaar worden geplaatst. Tunneltenten zijn er in verschillende kwaliteiten, voornamelijk afhankelijk van de gebruikte kwaliteit tentdoek en boogstokken. Grootste voordeel van de tunneltent is het opzetgemak en de beperkte plek die nodig is op de kampeerplaats.
  • Koepeltenten
Koepeltenten waren de voorlopers van de huidige tunneltent. Het voornaamste verschil is de plaatsing van de stokken. Bij tunneltenten worden ze achter elkaar geplaatst, maar bij een koepeltent kruisen de boogstokken elkaar in het midden. Ook hier is doekkwaliteit weer bepalend voor de prijs van de tent.
  • Piramide tenten
De piramide tent was vooral populair tot de jaren 90. Tegenwoordig kom je zo nog weinig tegen op de camping. Het voornaamste nadeel was de beperkte leefruimte in dit type tent en de noodzaak veel scheerlijnen te gebruiken.
  • Bungalow tenten
Bungalow tenten waren in de jaren 70 de tent die iedereen wilde. De wanden van deze tenten liepen relatief recht waardoor er veel leefruimte ontstond in de tent. Tegenwoordig kom je ze nog maar weinig tegen. Reden hiervoor kan zijn dat de tenten veel stokken nodig hadden om op te zetten en meestal groot en log waren.
  • Bijzettenten
Op het gebied van de bijzettent is het er veel veranderd. Tegenwoordig hebben deze tenten de vorm van een koepeltent of tunneltent, maar dan in het klein. De laatste ontwikkeling op het gebied van bijzettenten zijn de zogenaamde pop-up tenten.