Outwell Tenten

Het merk Outwell komt van origine uit Denemarken en is totaal leverancier in de kampeer branche. Outwell is het meest bekend om zijn tenten. Op het gebied van gezinstunneltenten heeft Outwell een gevarieerd aanbod in verschillende materialen en constructies. Zo heeft Outwell traditionele tenten met een frame, maar ook oppompbare tenten vind je terug in het Outwell assortiment.

Oppompbare tenten van Outwell

De Smart Air polyester serie van Outwell tenten is gemaakt van Outtex 6000. Deze oppombare gezinstent heeft een uniek systeem, genaamd One-Go-opblaastechnologie. Hierdoor kan deze tent binnen enkele minuten eenvoudig via één ventiel kunnen worden opgezet. Het kuipgrondzeil is van Oxford polyester.

Met de Air serie heeft Outwell tenten een aantrekkelijke instap prijs weten te creëren. In tegenstelling tot de Smart Air collectie, heeft de Air collectie afzonderlijk oppombare luchtkamers. Ook het polyester doek is in een lichtere doekkwaliteit uitgevoerd, namelijk Outtex 5000. Het grondzeil is gemaakt van PE.

Traditionele tenten van Outwell

De Premium collectie van Outwell tenten is gemaakt van een polyester buitentent ook wel Outtex 6000 genoemd, het grondzeil is van PE. Voor de constructie van deze tent is gekozen voor stalen stokken.

Met de DeLuxe collectie heb je de grootste collectie van Outwell tenten te pakken. De buitentent is gemaakt van Polyester Outtex 4000, het grondzeil is van PE en de constructie is een combinatie van staal en glasfiber.

De Privilege collectie is de aanvang prijsklasse van Outwell tenten dus ideaal voor de beginnende kampeerders. Het polyester tentdoek van de buitentent is gemaakt van Outtex 3000 mm., het grondzeil is van PE. De boogstokken zijn van glasfiber.

Op de Nederlandse markt is de Classic collectie met stip de meest verkochte serie van Outwell tenten. Deze tenten zijn gemaakt van katoen/polyester genaamd Outtex Airtech 65% katoen en 35% polyesteer. Het grondzeil is afritsbaar en heeft een polyester inlage met een PVC coating. De boogstokken zitten aan de buitenzijde, deze zijn niet in hoogte verstelbaar.