Geschiedenis van Bax Totaalrecreatie

De geschiedenis van Bax Totaalrecreatie is er een uit het boekje. Het is het verhaal van het echtpaar Jos en Mien Bax die in 1969 besluiten om hun banen bij Sporthuis Centrum (later Center Parcs) eraan te geven en in een kippenhok in Bergeijk voortenten en luifels voor caravans te gaan maken. Omdat de zaken voorspoedig gaan, kan er drie jaar later verhuisd worden naar het pand van de voormalige Boerenbond in Bergeijk. Het aantal personeelsleden groeit van twee naar zes en dat geeft aanleiding om weer te verkassen.

In 1976 wordt een ruimte aan Eijkereind 43 betrokken, waar de rek enkele jaren later er ook weer uit is. Het belendende pand op 39 wordt gekocht en de groei gaat gestaag verder. Meer vierkante meters en meer personeel; 20 personen werken er dan.

Het productgamma kent voortdurende veranderingen en uitbreidingen. Vanaf de jaren tachtig worden kampeertenten aan de collectie toegevoegd, en bij de voortenten maken de aloude frametenten plaats voor ronde voortenten. Dat laatste blijkt de grootste innovatie van de firma en zorgt ervoor dat de producten van Bax (Unico voortenten, Baco tenten en Falco tenten) vanaf dan en nog steeds tot het beste gerekend mogen worden wat de markt te bieden heeft. De ereplaatsen die hun producten in onafhankelijke producttests boeken zijn niet bij te houden.

In 2006, het jaar dat de zoons John en Mark de zaak overnemen, vindt de laatste verhuizing naar ’t Stoom plaats. Bax Totaalrecreatie; 20.000 m² kampeer en buitenleven, dit is vier keer zo groot als de vorige huisvesting. Het aantal werknemers blijft ook crescendo gaan; er werken inmiddels veertig mensen.

Nu u meer weet over de geschiedenis van Bax Totaalrecreatie hopen we u binnenkort te verwelkomen in onze showroom!