Tent – Tunneltenten

Tunneltenten zijn momenteel de meest populaire tenten als het gaat om tent kamperen. Het grootste voordeel van dit type tent is het opzetgemak en de ruime leefruimte in de tent. Dit komt doordat de wanden relatief recht staan. Tunneltenten zijn leverbaar in verschillende kwaliteiten, dit wordt voornamelijk bepaald door de gebruikte soort tent doek en de boogstokken. Bij tunneltenten van Baco en Falco zijn tevens scheerlijnen overbodig. Het grootste voordeel is dat u precies weet hoeveel ruimte de tent in zal nemen op de kampeerplek.

Tent – Koepeltenten

Koepeltenten zijn de voorlopers van de huidige tunneltenten. Het grootste verschil tussen deze tenten is dat bij een koepeltent de stokken elkaar kruisen, waar ze bij tunneltenten achter elkaar worden geplaatst.

Tent – Piramidetenten

De piramidetent was in de jaren 90 enorm populair onder tent kampeerders, maar tegenwoordig heeft deze klassieker onder de tenten het af moeten leggen tegen de moderne tenten. Ondanks dat deze tenten enorm stabiel en stormvast zijn, en vaak tevens beschikken over een kuipgrondzeil, hebben de tenten toch enige tekortkomingen ten opzichte van tunneltenten:

  • De wanden van piramidetenten lopen relatief schuin waardoor er veel leefruimte verloren gaat
  • Scheerlijnen zijn noodzakelijk, wat veel tijd kost
  • Door de scheerlijnen heb je veel ruimte nodig op de kampeer plaats

Tent – Bungalowtenten

Bungalowtenten waren in de jaren 70 dé tenten die iedereen wilde hebben. Doordat de wanden van dit type tent relatief recht lopen, ontstaat er veel leefruimte. Momenteel worden bungalowtenten nog maar weinig verkocht en je ziet ze vooral terug bij verhuurbedrijven. De tent kampeerder die met de auto op vakantie gaat, heeft eigenlijk al afscheid genomen van deze tent. Redenen hiervoor zijn de volgende:

  • Er zijn enorm veel stokken nodig. Het is een gepuzzel om de tent op te zetten
  • Groot pakvolume
  • Geen kuipgrondzeil
  • Veelal oudbollig qua model

Tent – Bijzettenten

Op het gebied van bijzettenten is er het één en ander veranderd. De stok tenten en bivak modellen hebben plaats gemaakt voor bijzettenten in koepel- en tunnelvorm. Deze tenten hebben een sportieve uitstraling en laten zich makkelijk opzetten. De kwaliteit van het tentdoek bepaald waar de tenten voor gebruikt kunnen worden.
Momenteel zijn pop-up tenten enorm populair onder de bijzettenten. Deze tenten zet je letterlijk in 2 seconden op. Het polyster tentdoek maakt deze tenten meer geschikt voor trekkend kamperen dan voor vastkamp kamperen op een camping.

Tent – Voortenten

Qua voortenten is de markt nog steeds in volle ontwikkeling. De klassieke voortenten met gordijnen lijken iets aan terrein te verliezen. De gebogen voortenten zijn aan een flinke opmars bezig. Bijvoorbeeld de voortenten van Unico. Deze sportief ogende boogstok voortenten en luifels hebben enkele belangrijke voordelen ten opzichte van de klassieke modellen voortent:

  • Eenvoudig op te zetten
  • Licht in gewicht
  • Zéér stormvast

Tent

Nu u alles weet over de verschillende soorten tenten, bent u nu klaar om een tent te kopen. Dit kunt u doen op onze webshop van Bax Totaalrecreatie. Vind hier uw beste tent!