Unico voortenten

Bax Totaalrecreatie is fabrikant van Unico voortenten,het merk heeft gezorgd voor een ommekeer op het gebied van caravan voortenten en luifels. Waar traditionele merken vast houden aan een klassiek frame met losse stokdelen, ontwikkelde Unico de boogstok voortenten en luifels. Als basis werd er een boogstok gepakt van het merk Baco. Deze boogstok werd voor een caravan gezet en zo zijn de Unico voortenten geboren.

De voordelen van Unico voortenten op een rijtje

De constructie bestaat standaard uit een aluminium boogstok met een diameter van 30 x 1.4 mm. De stokdelen zijn door middel van een elastiekkoord met elkaar verbonden. Afhankelijk van de omloopmaat worden drie of vijf dakliggers bijgeleverd. Waar bij de klassieke merken een lichtgewicht frame meerprijs is, wordt dit bij Unico voortenten en luifels standaard geleverd. Opzetgemak is door de boogstok constructie gegarandeerd. De boogstok rits je namelijk in de tunnelsleuven die aan de voortent of luifel zit. Vervolgens plaats je de boogstok naar voren en fixeert deze door middel van een sjorband aan de voorzijde. Plaats vervolgens de dakliggers in het dak.

Het afspan systeem van Unico voortenten staat voor eenvoud, is stormvast en makkelijk na spanbaar. Aan de tent zit namelijk geen tentelastiek maar een sjorband. Deze sjorbanden plaats je door middel van een aluminium D-ring om de haring, en sjort deze vervolgens vast. Hoe makkelijk kaan het zijn? Maar als blijkt dat de voortent of luifel niet mooi staat, span je deze nadien snel en eenvoudig na.

Afneembare slikranden van Unico

Doordat de voortenten van Unico worden gemaakt door medewerkers met kampeerervaring, zijn we tot de conclusie gekomen dat de traditionele slikranden een stuk eenvoudiger konden zijn. Zou het niet prettig zijn als deze verwijderd konden worden zodat het schoonmaken van de voortenten makkelijker zou zijn? Unico heeft de slikrand daarom voorzien van klittenband en de afneembare slikrand was geboren!

Het hele assortiment voortenten en luifels van Unico vind je in de showroom van Bax Totaalrecreatie in Bergeijk!