Cabanon Tenten

Het merk Cabanon tenten komt uit Frankrijk. Deze leverancier maakt buiten kampeertenten ook vouwwagens. Het assortiment van Bax Totaalrecreatie bestaat echter enkel uit de Cabanon tenten. Het merk Cabanon maakt tenten met tentdoek van Nederlandse komaf. Het merk Ten Cate is de hofleverancier van Cabanon tenten.

Op het gebied van gezinstunneltenten heeft Cabanon tenten twee series namelijk de Cabanon Awaya en Cabanon Biscaya serie.

Kenmerken van de Cabanon tenten

De Biscaya en Awaya tenten worden gemaakt van ten Cate Residential tentdoek. De eigenschap van deze doek kwaliteit is dat er geen lekkage ontstaat tijdens regen wanneer er iets tegen het tentdoek aan staat of als er kinderen aan het tentdoek zitten tijdens regen.
De aluminium boogstokken hebben een doorsnede van 28 mm. de wanddikte is 1 mm. De boogstokken zijn niet traploos in hoogte te stellen, maar zijn wel verstelbaar op de verjonging van de buis. De binnententen zijn gemaakt van katoen.
Het afritsbare kuipgrondzeil heeft getande ritssluitingen waardoor buitentent en kuipgrondzeil van elkaar gescheiden kunnen worden. Indien u de entree drempelvrij wilt maken, adviseren wij een mat mee te nemen omdat de tent niet beschikt over een ritsbeschermer.
De eigenschap van Cabanon tenten is dat de voorwand relatief schuin loopt en daardoor een beperkte gebruiksruimte onder de luifel overblijft. Indien u graag onder de luifel wilt koken of bescherming zoekt onder een luifel tegen regen, wind en of zon adviseren wij u direct een aanritsbare luifel aan te schaffen. Op een later tijdstip bij Cabanon tenten een luifel willen kopen is niet altijd mogelijk bovendien dient u rekening te houden met mogelijke kleur verschillen.

Het grote verschil tussen de Awaya en de Biscaya is dat de Biscaya in de rechter zijwand een keukenuitbouw heeft. Door middel van een extra boogstok wordt een ruimte gecreƫerd waar je prima je kooktoestel kwijt kunt.