Brand voortenten

Het van origine Duitse merk Brand is leverancier van zowel voortenten als verhuurtenten voor toer operators. Op het gebied van voortenten voor seizoen kampeerders is Brand voortenten de absolute marktleider op de markt. De meest bekende modellen zijn de Brand Rio Grande 240 en 280, de Maggelan 300 en de Palazzo 240 en 280. We zetten de verschillen van deze modellen even op een rijtje.

Topmodellen van Brand voortenten

De Brand voortent Rio Grande is er in de diepte van 240 en 280 cm. De tent heeft een zwaar en duurzaam Ten Cate All Season dakdoek, de zijwanden zijn gemaakt van Ten Cate All Season design. Het stalen frame is standaard uitgevoerd in 28 x 1 mm. en voorzien van power-grip klemmen. Standaard heeft deze voortent vanaf maat 10 vijf liggers in het dak en vijf staanders aan de voorzijde. De wanden zijn bij deze voortent alle uitritsbaar. De voorwand bestaat uit 4 segmenten, u kunt daardoor kiezen waar u de deur wilt plaatsten. Het merk Brand is hier uniek mee ten opzichte van overige voortent merken.

De Brand voortent Maggelan is de grote broer van de Rio Grande serie. De Maggelan is er uitsluitend in de diepte van 300 cm. De materialen zijn gelijk aan de Rio Grande, echter heeft de Maggelan zijwanden die gewisseld kunnen worden. Het ene element heeft een deur zodat er een zij-ingang gecreƫerd kan worden. Het andere element heeft een raam u kan dus zelf bepalen aan welke zijde u het deur element wilt plaatsen.

De Brand voortent Palazzo is te vergelijken met het model Rio Grande ook is er bij de Palazzo de keuze uit een diepte van 240 en 280 cm. Echter is deze tent niet gemaakt van Ten Cate All Season doek maar van PVC. Dit materiaal is ook zeer geschikt voor permanent kamperen (12 maanden per jaar). Het nadeel van PVC is dat u iets meer last heeft van het condenseren van vocht. Voor permanent kamperen adviseren wij deze Brand voortent dan uit te voeren met een verzwaard frame 32 x 1.5 mm. stalen frame.